KERESZTYÉN TESTVÉREK
KERESZTYÉN TESTVÉREK

Napi áhitat -fórum

 

Hasznos dolgok

 

Számláló

Indulás: 2007-01-10
 

Háttérzene

 
Mp3 Új.Szöv.
Bibliatanulmányok

Superbook Kids rádio

        

 

    

Ingyenesen  megrendelhető 

              kiadványok.

Mártírok hangja-újság

Vetés és Aratás-folyóírat                                                                            

      
 

   

Hallgatható Bibliai tanulmányok

 

               

     Az Evangéliumi Rádió(Mera)régebbi adásai

                                   

 

   

                        

 

 

 

 

Kérések és üzenetek

 

            
   katy@airplanet.hu

               Msn cím

  katy19729@Hotmail.com

  

               

    

  

Képeslap küldő

 

Rakj a kedvencekhez!              

Keresztyén mp3

       Messiás hívő zsidó dicsőítések

 

 

                
                                        

 

       Keresztyén mp3

 

                                       

 

Gyermekek menűje

 
Emléksarok

        

 

       Itt  emlékezünk meg

       a  II. világháborúban

       meggyílkolt 6.000.000

       zsidó  áldozatról !!

 

               gif menora

 
 
Világóra
 

Szótárak

     
                 

Öt nyelvű szótár                  

 

 
 
 
 

Román -Magyar

Magyar -Román szótár

Héber -Magyar

Magyar -Héber

   

 

 
Fordító gép
 

 

        

"Naptár"
 

Tudni akarod melyik napon születtél?
Válaszd ki az évet, hónapot és a napot:

Év: . Hónap: Nap:

A hét megfelelő napja:


                                                   

 
Hírdető
 
Van-e megbocsátás a holocaust után?

Rose Price története

A hitleri holocaust egyik túlélője vagyok. Szerető és gondoskodó családban születtem és nevelkedtem, egy lengyelországi kisvárosban. Összetartottunk. A rokonaim nem laktak messze egymástól, így ha esett az eső, és be kellett húzódni a legközelebbi házba, az ember mindig egy unokatestvér, egy nagynéni vagy egy nagybácsi otthonába találta magát.

Erősen ortodox neveltetésben részesültem. Az anyám azt oltotta belém, hogy a judaizmus az élet. Soha nem tudtam, hogy mi a különbség a legszentebb ünnepek és a kisebb ünnepek között. Az ünnep ünnep volt, és kész. Még a sábeszeket is nagy ünnepként tartottuk.

Az édesanyám és a nagymama már szerdán elkezdtek a sábeszre készülődni és megsütötték a challa-t (kalácsot). Pénteken előkészítették a halat, a csirkelevest, és meggyúrták a tésztát. Délután elvittük a pékhez a cholent - a húsból, zöldségekből és krumpliból készült egytál ételt -, hogy készítse el.

Különleges fürdőt vettünk, és a legszebb ruhánkba öltöztünk. Az asztalra a gyönyörű fehér terítő és a létező összes ezüst evőeszközünk is felkerült.

Az étkezések ideje állt a családi élet középpontjában. Péntek este pedig halat ettünk. Édesapám hazajött a zsinagógából és elmondta a kiddist-t (bor és a kalács felett mondott áldás) a bor és a challa fölött, majd megáldotta a gyerekeket.

Szombat reggel a zsinagógába mentünk. Az istentisztelet után megálltunk a péknél és hazavittük a cholent. Mindannyian nagymama asztala körül ültünk, és élveztük a sábeszi ételt.

A náci borzalom

Amikor Hitler átvette a hatalmat, a változások gyorsan következtek. A németek 1939. Szeptemberében szállták meg városunkat. Egy nap az iskolában, nem sokkal a megszállás után, az összes zsidó tanulót előrehívták az osztályteremben. A tanárunk, aki mellett egy őr állt, ezt mondta: - Ne merészeljetek soha többé visszajönni az iskolába, mert zsidók vagytok.

Akkor tíz és fél éves voltam. Mindannyian teljesen meg voltunk rettenve.

A németek következő lépése az volt, hogy kilakoltattak az otthonunkból, és arra kényszeríttettek, hogy a gettóban éljünk. A város összes zsidó lakóját elvitték, és egyetlen utcába zsúfolták össze.

A két évvel idősebb nővérem és én az elsők között voltunk, akiket elűztek. Éppen a nagymamát mentünk meglátogatni, amikor a németek megragadtak, és egy lőszergyárba vittek dolgozni.

Borzalmas volt, mert a meleg családi fészekből egyszerre a dermesztő hidegbe kerültünk. A szerető, ölelő családból pedig egy olyan ember kezébe jutottunk, aki folyamatosan korbáccsal vert minket. Egy ideig esténként visszamentünk a szüleinkhez.

Egyik nap azonban ahelyett, hogy haza engedtek volna, az erdőbe tereltek. Azon a nyáron még gombát, áfonyát és málnát szedtem ugyanebben az erdőben, most pedig be voltam zárva egy börtön-táborba.

Elképzelhetetlen, amit azok az emberek tettek velünk. Csaknem leírhatatlan. Hajnalban ébresztettek fel bennünket, amikor még sötét volt. Nem számított az, hogy milyen volt az idő, ki kellett mennünk és ötösével sorba álltunk azért, hogy megszámoljanak.

Egész nap a gyárban dolgoztunk. Olyan gépet kezeltem, amely egy alumínium darabot puskagolyó méretűre tágított. A töltényt meg kellett zsírozni, majd megtöltöttem, utána pedig elvittem a hüvelyeket.

A megszállás előtt az volt a legfontosabb feladatom, hogy iskolába járjak, tanuljak, hazamenjek, az édesanyámnak segítsek a házimunkában, kertészkedjek és vigyázzak a kishúgomra. Most pedig azt mondták, hogy vagy megtanulok azon a gépen dolgozni vagy meghalok. Így gyorsan kellett tanulnom.

Egy ideig sírtam, egy napon azonban elfogytak a könnyeim. Ez az után történt, amikor a várost kiürítették és tudtam, hogy soha többé nem fogom látni a szüleimet, a családomat. Ez volt az utolsó nap 25 év alatt, hogy sírtam.

Eleinte még imádkoztam. Úgy keltem fel reggelenként, hogy elmondtam a Modeh Ani-t, a nap folyamán pedig a Sema-t, és csak imádkoztam Istenhez. Az egyik nap azért imádkoztam, hogy Isten küldje el az édesanyámat, mert éhes voltam és honvágyam volt. Anyai ölelésre volt szükségem a verések helyett. Le akartam mosdani, mert csupa mocsok voltam, de nem volt szappan. Imádkoztam, de semmi nem történt. Amikor egy imádságomra se, érkezett válasz, arra a következtetésre jutottam, hogy nincs Isten.

A koncentrációs táborok

Egyik koncentrációs táborból a másikba vittek, végül Bergen-Belsbe, majd Dachauba kerültem. Nehéz elhinnem, hogy ilyen borzalmakat kellett átélnem. Bergen-Belsben iszonyatos, iszonyatos dolgok történtek velünk. Kínoztak minket. Egy termőföldre vittek és arra kényszeríttettek, hogy a félig fagyott földből cukorrépát ássunk a puszta kezünkkel. Emlékszem, hogy a kezem nagyon vérzett.

A táborban nagyon sok nehézséget tapasztaltunk meg. Az egyik különösen is kegyetlen élmény most is előttem van. Egy nap, amikor a termőföldön cukorrépát ástam - akkorra már mintha a normális értelem is elhagyott volna, hiszen több éve éltem ilyen körülmények között - ,úgy döntöttem, hogy ellopok egy répát és megeszem. Elhatároztam, hogy aznap éjszaka a hasam nem fog fájni az éhségtől. Napi adagunk nem volt több egy fél centi vastag szelet kenyérnél - amelynek 80%-a fűrészpor volt - és egy bögre kávé. Ez volt huszonnégy órára a kosztunk. Nyilván ez alig volt elég még arra is, hogy életben maradjunk, nemhogy kibírjuk a munkát a nagy hidegben.

Amikor az őr elkapott, nagyon megvert, annyira, hogy a mai napig is, amikor erről beszélek, érzem a kilencágú korbácsot a hátamon, az arcomon, az egész testemen, és azt a büntetést, hogy a karomnál fogva függesztettek fel - mindezt azért, mert elloptam egy cukorrépát.

Már csak a hideg idő is sokunk halálát okozta, mert nem volt megfelelő ruházatunk. Órákon keresztül kellett sorban állnunk, nem számított az, hogy milyen nagy volt a hó, vagy, hogy félig csupaszok voltunk, cipő nélkül.

Az egyik alkalommal teljesen meztelenül sorakoztattak fel egy kísérlet céljából, hogy megnézzék, mennyi ideig tart, amíg megfagy a vér. A mai napig is, ha hideg időben az ujjaim megdermednek, eszembe jut az a nap, amikor a testem kezdett megfagyni. Az egyetlen oka annak, hogy túléltem ezt a kísérletet az volt, hogy többen rám estek, és a testük melegen tartott.

Azon a napon, amikor azt mondtam, hogy nincs Isten, elhatároztam, túl fogom élni ezt az egészet. Amikor valóban túléltem, azt teljesen magamnak tulajdonítottam. Később azonban felismertem, hogy az Úr volt az, aki segített.

Azonban voltak napok, amikor azt gondoltam, nem fogom kibírni. Dachau felé tartva bombázni kezdték vonatunkat. Ahogy az erdőbe futottunk, minél távolabb a vonattól, azt gondoltam: Elég volt. Elég töltényt csináltam már. Használják nyugodtan ellenem azokat a golyókat. A halál jobb megoldásnak tűnt, mint az élet.

Egyszer, amikor még a szülővárosomban levő táborban voltam, valakivel a termőföldön vágtam keresztül, és valamin elmosolyodtam. A mosolygás vétkéért a németek huszonnégy órára a szennyvízcsatornába dobtak. A lábujjaimon kellett állnom, hogy meg ne fulladjak. Akkor nem lehettem több tizenkét évesnél.

Egy másik nehéz időszak akkor következett be, amikor a nővérem, aki ugyanabban a táborban volt, elkapta a tífuszt. Ő volt a családom utolsó élő tagja, és arra gondoltam, hogy nem fogom tovább bírni, ha őt is elvesztem. Az őrök időnként megjelentek, hogy megnézzék, kik a betegek. Azután kivitték és otthagyták őket, hogy megfagyjanak. Ráfeküdtem a nővéremre, hogy megvédjem, és amikor fel kellett tenni a kezeket, - ezzel bizonyítani azt, hogy az emberek egészségesek -, a saját kezemet emeltem fel a nővérem helyett.

Akkor még nem ismertem az Urat. Azt gondoltam, ha egyáltalán van Isten, azért szenvedek a koncentrációs táborban, mert ő vitt oda. Később jöttem rá, hogy ez hazugság, mert ő segített.

Fejlövésre várva

Kétszer választottak ki arra, hogy agyonlőnek. Mindkét esetben, amikor az őrök kinyitották a bilincsemet, elfutottam. A második alkalommal belebotlottam az egyik őrbe. Nagyon rohantam, így továbbvitt a lendület, miután nekimentem. Az őr mégsem látott meg. Csak Isten tehette, hogy nem vett észre. Ha meglátott volna, rögtön agyonlő. Föltekintettem rá és bemenekültem a tábor erdős részére.

Amikor végül 1945. Májusában felszabadultunk, tele voltam bosszúvággyal mindazért, amiken keresztül mentem. Teljes szívből gyűlöltem a németeket. A meg nem bocsátás szó szerint megmérgezte a testemet, amely miatt huszonkétszer kellett operálni.

Kerestem valakit, aki hajlandó arra, hogy bombát dobjon Németországra és Lengyelországra. A családom minden tagját elveszítettem - közel száz rokont -, kivéve a nővéremet és egy nagynénémet.

Az új életem

Miután felszabadultunk, Amerikában telepedtem le, férjhez menetem és gyermekeket szültem. Bár gyűlöletem Istent, aktívan részt vettem a tradicionális zsinagógai életben. Fontosnak tartottam, hogy a gyerekeim tanuljanak a judaizmusról, de én nem tudtam őket tanítani, mert belülről üres voltam. Kifelé a legjobb zsidó voltam. Aktívan segítettem a héber-iskola építésében. Még azon is munkálkodtam, hogy a hitközösség női csoportjának elnöke legyek.

Ha akkor valaki megkérdezte volna: - hiszel-e Istenben? - , azt válaszoltam volna, hogy nem. Még ma is sok rabbi van, aki nem hisz a Bibliában, és csak nagyon kevesen hisznek Istenben. Hittem azonban zsidó identitásom és a hagyomány megtartásában.

A lányom hisz Jézusban

Egy nap tinédzser lányom odajött hozzám és a legrosszabb hírt közölte velem, amit valaha is el tudtam képzelni. Ezt mondta: - Anya, hiszek Jézus Krisztusban, ő a zsidó Messiás.

Majdnem szívinfarktust kaptam. Elmondtam neki, hogy mit tett ez a Jézus Krisztus a családunkkal, és miért nincsenek nagynénjei és nagybátyjai. A náci őr újra és újra azt mondta, hogy mivel én megöltem Jézus Krisztust, Jézus gyűlöl engem, és azért vagyok ezekben a táborokban, hogy elpusztítson.

Amikor hét vagy nyolc éves voltam, egy lengyel pap fejbe vágott egy kereszttel azért a "bűntettért", hogy a temploma előtti járdán mentem.

Ezért a halált jelentette számomra az, hogy a lányom hisz Jézusban. Kidobtam a lakásból. Nem tudtam a házamban ezzel az ellenséggel együtt élni. Amikor a férjem elment oda, ahová a lányom költözött, hogy meglátogassa, ő is hívő lett. Ezt a házat ugyanis arra használták, hogy zsidók számára beszéljenek Jézusról.

A kisebbik lányom még mindig egy héber magániskolába járt. Valahogy azonban megtudtam, hogy titokban ő is messiás-hívő lett, amiért megvertem, jóllehet nem emlékszem, hogy ezt tettem volna.

Miután a férjem is elfogadta az Urat, otthon a Példabeszédek 30,4-et olvasta fel nekem. Én nem tudtam, mi az a Példabeszédek 30,4, de amikor a férjem elmondta, hogy hívő lett, ő is hitszegővé vált a szememben. A rabbi semmit sem tudott vele kezdeni. A férjem nagyon makacs volt.

Kész voltam arra, hogy elhagyjam a családomat, de nem tehettem. Egy ügyvéd barátom figyelmeztetett: - Ha elmész, a hatóságok kiskorú gyermekeid elhagyása miatt börtönbe csuknak.

Az első családomat Hitler idején veszítettem el, most pedig a másodikat kezdtem elveszíteni; mindez emiatt a Jézus miatt. Kész voltam szemtől szembe találkozni Jézussal, és megölni őt.

Miden lehetőséget megragadtam, hogy a gyerekek szívére beszéljek. Először beszéltem nekik a koncentrációs táborokról. Könyörögtem nekik. Igyekeztem rávenni őket, hogy utasítsák el ezt a zsidó ellenséget. Kétezer éven át üldöztek minket, mert azt hitték ;erről az emberről, hogy ő volt a Messiás. Mindent elmondtam, amit csak tudtam, de semmi sem segített.

Amióta a férjem hívő lett, ragaszkodott ahhoz, hogy a lányunk hazajöjjön. Folyamatosan tanúságot tettek nekem. A zsidó Bibliámat rendszeresen nyitva találtam, benne papír cetliken igéket. Nem tudtam, hogy azok a Szentírásból vett igék, mert nem ismertem a Bibliát.

Megyek a rabbihoz

A rabbihoz rohantam, aki különböző bibliai igéket idézett, hogy azzal intézzek kihívást a családom felé. Ők azonban öt másikkal megválaszoltak.

A családom ösztönzésére megkérdeztem a rabbit Ézsaiás könyvének 53. Részéről. Így válaszolt: - Egyetlen zsidó sem olvassa azt, különösen nem egy zsidó asszony.

Tehát nem olvashattam el. Ugyanez történt a 22. Zsoltárral is. 328 prófécia szól az eljövendő szenvedő szolgáról, a Messiásról. Majdnem mindegyikről megkérdeztem a rabbit. Végül azt mondta, hogy ne menjek többé a zsinagógába, mert elolvastattam vele az Ézsaiás 53-at.

Ordítottam, sikítottam és kiabáltam: - Segítsen rajtam! Nem fogok erre az útra térni. De mit akar tőlem? Azt mondja, hogy a családom meghalt a számomra, mert hisz Jézusban. De akkor mondja meg, miért fogy el az élelem? Ki eszi meg az ételt? Miért van ilyen sok mosnivaló? Ha ők mindannyian halottak, akkor miért van mindez? Kérem, segítsen!

A rabbi azonban csak ennyit válaszolt; - Sajnos nem tudok önnek többet segíteni.

Leosontam hát a házunk alagsorába, bezárkóztam és elkezdtem olvasni az Újszövetséget. Először Máté evangéliumát olvastam és megértettem, hogy Jézus szelíd ember volt. Nem a népem gyilkosa, hanem egy nagyon szelíd ember. Azután kezdtem elgondolkodni, hogy én tulajdonképpen miben is hiszek.

Egy másik rabbihoz is elmentem, hogy segítséget kérjek, aki ezt mondta: - Nézze, nem tudok segíteni magán, mert sokszor olvasom a Bibliát.

A milliomos

Nem sokkal ezután részt vettem egy vacsorán Arthur DeMoss házában. DeMoss úr gazdag keresztény üzletember volt, aki évente egyszer zsidókat hívott meg otthonába, hogy az evangéliumról beszéljen nekik. Megkérdezte tőlem, megengedném-e, hogy imádkozzon értem. Azt válaszoltam: - Az sem érdekel, ha a feje tetejére áll. Ez az ön lakása.

Ahelyett, hogy fejen állt volna, elkezdett értem imádkozni. A zsidók soha nem csukják be a szemüket imádság közben, de hirtelen behunytam a szemeimet és egy nagyon egyszerű imát mondtam: "Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak Istene, ha ez igaz, hogy ő, akit ezek az emberek a Te Fiadnak mondanak, és tényleg van Fiad, aki valóban a Messiás, akkor rendben van. De Atyám, ha ő nem az, akkor felejtsd el, hogy beszéltem veled." Ez volt az első imádság, amit 1942 óta először mondtam.

Óriási kő gördült le a szívemről. A háború óta az első alkalommal sírtam, és végre tisztának éreztem magam. Tudtam, hogy Ő valóságos és elfogadtam Őt, mint az én Messiásomat.

Amikor holocaust túlélők megharagszanak rám azért, mert messiási-hívő vagyok, csak szeretni tudom őket, mert tudom, mit éreznek. Én is ott voltam. Nem vitatkozom velük.

Berlini hívás

Egy nap telefonhívást kaptam Sid Roth-tól. Éppen azelőtt kereste őt az egyik barátja, aki egy nagy berlini gyülekezet pásztora, és ezt mondta neki: - A legnagyobb berlini csarnokot fogjuk kibérelni, azt, amelyiket Hitler az összejöveteleire használt, és messiási-hívő zsidókat keresünk, akik részt vesznek ezen az alkalmon.

Sid erre így felelt a pásztornak: - Már tudom is, ki lesz erre a legalkalmasabb ember - rám célozva ezzel. Amikor azonban engem felhívott, visszautasítottam.

Miután elhagytam Németországot, megesküdtem, hogy soha, soha többé nem megyek vissza arra az átkozott földre. Most pedig azt kéri, hogy menjek oda. Hogy merészeli ezt tenni? Hat hónapig gyötrődtem, hogy elmenjek-e vagy sem. Kértem az Úrtól, hogy inkább pusztítson el, hogy vigyen a menybe, de oda ne küldjön vissza. Ám amikor imádkozni kezdtem, Isten szólt hozzám: igen, vissza kell menned és meg kell bocsátanod.

Végül megadtam magam. A férjemmel és négy másik hívővel indultam útnak. Később közölünk még sokan mások is jöttek. Ez, hogy már mondtam, hat hónapos küzdelmembe került. Emberek imádkoztak és böjtöltek értem.

Hatalmas rendezvény volt ez. Sok kiemelkedő keresztény vezető volt jelen, mint Pat Robertson, Demos Shakarian és Pat Boone.

Beléptem abba a csarnokba, ahol Hitler kimondta, hogy a nácik ezer évig fogják uralni a világot; ez a hely most telis-tele volt fiatal németekkel. Sokan Dávid csillagot, zsidó csillagot viseltek a nyakukban, és izraeli zászlókat lengettek.

Amikor megláttam az amerikai vezetőket, akik közül néhányat ismertem is, és a Dávid csillagot és mezúzákat viselő németeket, azt gondoltam, hogy ez lehetetlen. Aztán arra gondoltam: mit csinálok én itt? Uram, mit akarsz tőlem? Vigyél ki innen. Nem akarok németül beszélni. Helyesen cselekszem-e, vagy ezzel nem azt mondom-e a németeknek és a világnak, hogy tulajdonképpen rendjén van zsidókat ölni? Ezek a gondolatok gyötörtek mindaddig, míg beszélni nem kezdtem.

Szembesülni a nácikkal

Vasárnap hívtak fel a pódiumra, hogy beszéljek. Nem emlékszem a mondatokra, amelyek ki voltak nyomtatva. Nem emlékszem, hogy a megbocsátásról beszéltem volna. Miután azonban befejeztem a beszédemet, néhányan feljöttek hozzám a pódiumra; olyanok, akiket ebben az életben a legkevésbé akartam látni. Hajdani nácik voltak. Nyilvánvalóan arra kérhettem őket, hogy jöjjenek fel hozzám, hogy imádkozzam értük és bocsánatot nyerjenek. Nem emlékszem, hogy ezt mondtam volna, de lőttem álltak, és azt kérték, hogy bocsássak meg nekik. Meg tudok-e most is bocsátani nekik, így szemtől-szembe, mint ahogy a pódiumról mondtam?

Ez volt az a pillanat, amikor ráeszméltem, hogy tényleg a megbocsátásról beszéltem. Azok közül, akik előre jöttek, az egyik egy dachau-i őr volt. A büntetés volt a feladata. Amikor feljött hozzám és bemutatkozott, a testem meggörnyedt a fájdalomtól, ahogy ez az ember letérdelt elém. Arra kért, hogy bocsássak meg neki.

Igaz, hogy hívő ember vagyok, mégis felfoghatatlan dolgokon mentem keresztül Dachauban és Bergen-Belsben. Nem tudják elképzelni azt a poklot, amit átéltem. Csak Isten kegyelme által voltam képes megbocsátani nekik a szörnyűségeikért, amiken gyerekfejjel átmentem.

Éppen indulni készültünk Berlinből, amikor odajött hozzám az egyik hajdani náci, akinek megbocsátottam és akiért imádkoztam. Azt mondta, hogy ez volt az első éjszakája a háború óta, hogy tudott aludni.

Honnan veszed az erőt?

Egy másik alkalommal, amikor ismét Németországban voltam, rájöttem, hogy nem vagyok messze Bergen-Belstől. Tudtam, vissza kell mennem. Egyszer, s mindenkorra el kellett temetnem Bergen-Belsent. Egy svéd házaspár jött velem, Susan és Gray, és egy Otto nevű német férfi, akik mindannyian hívők voltak.

Egy idegenvezetőt kellett megkérdeznem, hogy hol állt a főkapu. Nem ismertem rá a helyre, mert a barakkok mind leégtek. Tudtam azonban, hogy ha odavisznek, ahol a főkapu állt, megtalálom a barakkok helyét. Csodálkoztam, hogy még ma sem nő fű ott, ahol az elektromos vezetékek húzódtak. Nem számít, hogy hányszor ültettek oda füvet, nem nőtt ki.

Az idegenvezető egy listát adott azok neveivel, akik Bergen-Belsenben voltak. Megtaláltam rajta a nővérem nevét, és a sajátomat is. Mi voltunk az utolsó transzport Bergen-Belsenből Dachauba. Akik ottmaradtak utánunk, mind meghaltak tífuszban.

Csak sírtam és sírtam. Egy ponton ordítani kezdtem Bergen-Belsenre: - Te meghaltál, de én túléltem! Én itt vagyok! Én túléltem!

Amint így kiabáltam, elkezdtem imádkozni Németország üdvösségéért, ás azért, hogy a németek meglássák a Messiás szeretetét és megbocsátását.

Egy ponton feltettem a kérdést: - Uram, hogyan imádkozhatok így, éppen itt, ebben a temetőben, ahol annyi leírhatatlanul borzalmas dolog történt velem?

Ahogyan imádkoztam, a velünk lévő német férfi hangosan sírni kezdett. Odamentem hozzá és átöleltem, mire ő ezt mondta: - Hogyan tudsz értünk imádkozni, amikor mi ezt tettük veled? A családom is benne volt. Mi hoztunk téged ide. Hogyan tudod ezt megtenni? Honnan veszed az erőt? Honnan veszed az erőt?

Azután bocsánatot kért, és mind a négyen tovább sírtunk, és imádkoztunk egymásért és a németekért.

Meg kell bocsátanod

Ha úgy érzed, hogy nem tudsz megbocsátani valakinek, még akkor sem tudsz senkit úgy gyűlölni, mint ahogy én gyűlöltem a németeket. Kivették a gyomromat. Huszonhét operáción mentem keresztül, mielőtt Berlinbe érkeztem.

A gyűlöletnek van egy konkrét "lakcíme" a testedben. A szeretet pedig nem vesz szállást egy testben a gyűlölettel. Amikor végül abbahagytam a gyűlölködést és a szeretet kezdett beköltözni, valami történt belül a testemben. Nem éreztem többé fájdalmat. 1981. Óta nem volt több operációm, mert az Úr kivett minden mérget belőlem.

Rajtad kívül senki sem ismeri azt a fájdalmat, amin te mentél keresztül, és senki sem ismeri azt, amin én mentem keresztül. A gyűlöletre azonban nincs mentség. Meg kell bocsátanod. Fel kell hagynod a gyűlölettel.

Még csak nem is tőled függ az, hogy erőd legyen a megbocsátásra. Semmit sem tudsz tenni a saját erődből. Az Úrhoz kell fordulnod, és Ő fogja megadni az erőt hozzá.

Sid Roth kommentárja

Mi az a hatalom, amely lehetővé teszi Rose Prince-nak, hogy megbocsásson azoknak a náciknak, akik megkínozták majdnem az egész családját?

Mi az a hatalom, amely egy másik asszonynak azt teszi lehetővé, hogy megbocsásson annak a végzetes drogfüggő embernek, aki baltával a férjét megölte? Elbeszélgettem ezzel a férfival, Frank Sherryvel. Két ember életét oltotta ki, öt másikat sebesített meg. Az egyik áldozat özvegye meglátogatta őt a börtönben. A gyilkos a földre sütötte a szemét szégyenében, amíg az özvegy beszélt. Az asszony természetfeletti megbocsátása Frank életét Isten útjára vezette. Mivel Frank azóta szabadlábon van, foglyok rehabilitálására szentelte életét, melyet ugyanezzel a természetfeletti erővel tesz.

Ez Isten Szent Szellemének ereje. Isten szólt egy napról, amelyen megváltoztatja az emberi szívet, és új szellemet ad belé: "Új szívet adok nektek, és új szellemet adok belétek: eltávolítom testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek..." Ezékiel könyve 36,26.

Ez az új Szellem, akit Isten belénk ad, lehetővé teszi, hogy egy magasabb szintű életet éljünk és legyőzzünk minden félelmet. A több száz évvel Jézus születése előtt íródott Jeremiás könyve, a 31,30; 33-ban (31,34 más fordításokban) megjövendölte, hogy lesz egy új szövetség, amely nemcsak azt eredményezi, hogy Isten nem emlékezik meg többé a bűneikről, hanem azt is, hogy megismerjük Őt!

Képzelj el egy Istennel való bensőséges kapcsolatot. Hallhatod a hangját. Megtapasztalhatod a szeretetét. Tudom, hogy ez igaz, mert ismerem Őt és tudom, hogy az a vágya, hogy ami értem megtett, azt érted is megtegye.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

           23 ZSOLTÁR

 

              

            játsz a cicával ha kedved

                            tartja:))

       


 
       

Főmenű

 
Médiatár
 

     

Írj be a vendégkönyvembe !

                                         

Nyitsd ki a Bibliádat

                     

Ha békességet keresel: Róma 5,12 Ján 14
Ha minden j
ól megy: Zsolt 33; 1Tim 6; Jak 2,1-17
Ha
új feladatnak fogsz neki: Zsolt 1; Péld 16
Ha helyesen akarsz b
ánni embertársaiddal: Róma 12
Ha csal
ádod miatt gondban vagy: Zsolt 121; Ézs 40
Ha elb
átortalanodtál: Zsolt 23; 42; 43
Ha egyre nagyobb a nyomor
úságod: 2Tlm 3; Zsid 13

Ha bar
átaid elfordulnak tőled: Máté 5; 1Kor 13
Ha k
ísértés környékez: Zsolt 15,1 9; 139; Máté 4; Jak 1
Ha t
úl sok a próbatétel: Zsolt 34; 71
Ha nem tudsz elaludni: Zsolt 4; 56; 130

Ha harcaid voltak: M
áté 18; Ef 4; Jak 4
Ha elf
áradtál: Zsolt 75,1-7; Máté 11,28-30
Ha bocs
ánatot szeretnél bűneidre: Luk 15; Filemon
Ha beteg vagy,
fájdalmaid vannak: Zsolt 6; 39; 41; 67;Ézs 26
Ha hited meggyeng
ült: Zsolt 126; 146; Zsid 11
Ha
úgy érzed, messze kerültél Istentől: Zsolt 25; 125; 138;Luk 10

Ha mag
ányosnak ós bizonytalannak érzed magad:Zsolt 27; 91; Luk 8
Ha f
élsz a haláltól: Ján 11;
17; 20; 2Kor 5
Ha v
étkeztél: Zsolt 51; Ézs
53; Ján 3;  1 Ján 1

                     

Isten meglepően sokféle
módon szól az
Ő népéhez.


- Isten szól az Ő Fia által(Zsid 1,1-2)
- Isten szava hallható az Ő Igéjében,

  a Bibliában (Zsolt 138,2)
- beszél a teremtett világ által (Zsolt 19, 2-5)
- beszél a lelkiismeret által (Péld. 20,27)

- beszél a Szent Szellem által (Csel 16,6-7)
- Isten gyakran használt emberekét arra,

  hogy átadják üzenetét (Róm 10,17)
- halljuk beszédét a természeti jelenségekben
  (Zsolt 29,1-9),
- Ő szól a jelek és csodák által
- egyes embereknek szólt álmok és lá­tomások

  által (pl. Jób 33,14-16),
- Isten szólhat a körülmények csodálatos alakulásával
- egyes emberek hallották Isten üzenetét angyalok

  közvetítésével (Mt 1,20-21),
- egy esetben beszélt egy állat által is  (4Móz 22,28-30).


      „Sokféle szándék van az ember
         szívében, de csak az ÚR tanácsa
               valósul meg."
                        (Példabeszédek 19,21)

     

         

 
Frissitve


 

látotagó olvassa a lapot.               

                                        
           

 

 
Fontos kérdések
Szerinted is közel van az Úr eljövetele?!

nincs közel !
nagyon közel van !
nem jön el!
közel van !
igen közel van és már alig várom!
közel van de nem várom!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Az abortusz áldozatai emlékére!

MIÉRT???-PINTÉR BÉLA

Hatmillió  abortált

        áldozat !

 

              
          Ne vedd be

        a tablettát!

 

  A halára itélt magzatok

  könyörögnek életükért!

   

 Hagyd életben!!!!

 

 Hiszen a anyaméhnek

  gyümölcse  áldás!  

       

Ezért engedd

megszületni és

tápláld őt  !

 

 
Lábléc
 

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!