KERESZTYÉN TESTVÉREK
KERESZTYÉN TESTVÉREK

Napi áhitat -fórum

 

Hasznos dolgok

 

Számláló

Indulás: 2007-01-10
 

Háttérzene

 
Mp3 Új.Szöv.
Bibliatanulmányok

Superbook Kids rádio

        

 

    

Ingyenesen  megrendelhető 

              kiadványok.

Mártírok hangja-újság

Vetés és Aratás-folyóírat                                                                            

      
 

   

Hallgatható Bibliai tanulmányok

 

               

     Az Evangéliumi Rádió(Mera)régebbi adásai

                                   

 

   

                        

 

 

 

 

Kérések és üzenetek

 

            
   katy@airplanet.hu

               Msn cím

  katy19729@Hotmail.com

  

               

    

  

Képeslap küldő

 

Rakj a kedvencekhez!              

Keresztyén mp3

       Messiás hívő zsidó dicsőítések

 

 

                
                                        

 

       Keresztyén mp3

 

                                       

 

Gyermekek menűje

 
Emléksarok

        

 

       Itt  emlékezünk meg

       a  II. világháborúban

       meggyílkolt 6.000.000

       zsidó  áldozatról !!

 

               gif menora

 
 
Világóra
 

Szótárak

     
                 

Öt nyelvű szótár                  

 

 
 
 
 

Román -Magyar

Magyar -Román szótár

Héber -Magyar

Magyar -Héber

   

 

 
Fordító gép
 

 

        

"Naptár"
 

Tudni akarod melyik napon születtél?
Válaszd ki az évet, hónapot és a napot:

Év: . Hónap: Nap:

A hét megfelelő napja:


                                                   

 
Hírdető
 
Megtért hírességek

 

Sylvester Stallone megtért!

Sylvester Stallone a "kemény fiú" bizonyságot tesz Jézus Krisztusba vetett hitéről.A híres filmsztár és színész a keresztyén hit elkötelezettje. Szerinte nincs köztes út: vagy Istennel, vagy nélküle. Újjá lehet születni! – nyilatkozta a 63 éves sztár. A Keresztyén Küzdősportok Egyesületének honlapján mondta el gondolatait a született new yorki színész, aki szerint arról van szó, hogy az életben Krisztust kell követni, s nem magányos farkas módjára kell küzdenünk. Egy kerekasztal beszélgetés során, amit Stallone lelkészekkel folytatott, elmondta: Amikor csak templomba megyek, amikor a Jézus Krisztusba vetett hit vonzásának átadom magam, hallgatom Igéit és engedem, hogy kézen fogva vezessen, lehullik rólam mindenféle külső-belső nyomás. Szerinte nagyon fontos, hogy a keresztyének gyülekezetekhez tartozzanak, és a hitüket gyakorolják. A keresztyén alapok nagyon fontosak, ezáltal kapom meg életem értelmét, a szeretetreméltóság értelmét, az adás, odaadás értelmét, a korrektség értelmét, s tudok ellenállni olyan dolgoknak, amikkel naponta bombáz a filmipar: az irigységnek, a kapzsiságnak, a féltékenységnek és az elkeseredésnek. A Biblia Stallone számára a hit, az igazságosság és a győzelem könyve. Jézus akkora erőt ad, amivel mindvégig meg lehet állni, s meg lehet maradni a legnehezebb helyzetekben is. A beszélgetések során több fontos Igét is megemlített a sztár, különösen sokat jelent neki az Efézus 6,12, a 2Timotheus 4,8, és a 2Korinthus 5,17. (Forrás: livenet.ch – 2009-10-19)

 

 

 

Ringo Starr: „Megtaláltam Istent”
2010-02-28 20:43

Az egykori Beatles együttes tagja megtalálta Istent. Erről az élményéről az amerikai Los Angeles Times c. lapban számolt be.

A spirituális témák már évek óta foglalkoztatták a zenészt, s ezzel kapcsolatosan rámutatott: Ha az ember sokat kutat valami után, találni is fog valamit. Így jött rá arra, hogy Isten az életet jelenti számára. Az idén júliusban 70. évét betöltő egykori világsztár hálás azért, hogy az évek nem Isten nélkül teltek el. Amikor 1970-ben az együttes felbomlott, Starr az alkoholhoz és a kokainhoz nyúlt. Ringo Starr megtérése sokak számára különlegesség, hiszen abban a csapatban zenélt, ahol John Lennon, akit 1980-ben meggyilkoltak, s előtte nem sokkal kijelentette: „Népszerűbbek vagyunk mint Jézus”. Ennek ellenére megtérni Jézushoz, s erről még szólni is a nyilvánosság előtt, nem kis dolog – állapítja meg a brit Daily Mail. ( dr. békefy – www.reformatus.hu)

 

Isten a legjobb barátom


candace_cameron_close.jpgA Full House tévésorozatban a Donna Jo Margaret szerepét alakító Candace Cameron Bure színésznő hívő keresztyén. Nemrég interjút adott, amiben elmondta: Teljes szívemmel hiszem, hogy a Bibliának igaza van. Férjemmel gyakran beszélgetünk a Bibliáról, hitünkről. Hollywoodban nem könnyű keresztyénként élni, hiszen más az értékrend. “Én naponta imádkozom, nincs előírt ima, úgy szólok, ahogyan Isten adja. A napi bibliaolvasás és ima során sok új gondolat fogalmazódik meg bennem. Korábban azt gondoltam, elég, ha igyekszem jó lenni. A Biblia világosan megmondja azonban, hogy senki nem mehet az Atyához, hanem csak Jézus Krisztus által. Ő nekem az út az Atyához…“.

Hollywood – Amikor Jézus megment valakit, megtisztítja minden bűnétől, majd visszaviszi a világba, hogy vigye el az evangéliumot és olyan emberekhez is juttassa el az üzenetet, akikhez más úton talán el sem jutna az. Stephen Baldwin egy kezében Bibliát tartva, másik kezében pedig a missziói parancsot hordozva a rivaldafényt használja arra, hogy Jézusról beszéljen. Forrás: beliefnet / Selena Gray / Fordítás: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Stephen Baldwin: „Éreztem, hogy Isten azt mondja, veled vagyok!”

Az ismert színész mélyen hívő keresztény ember, aki már több mit 60 filmben szerepelt és számos tévéprogramban kérték fel. Legutóbb pedig az amerikai Celebrity Big Brotherben vett részt, egy tévé showban. A vele készített interjúban arról beszélt, miért vállalta a házban való szereplést és miért tartja fontosnak, hogy hitéről a hírességeknek beszéljen.

– A Big Brother arra született, hogy feszegesse az érzelmi határokat, a bezártságben élő emberek egymással kialakított kapcsolatai a mások szórakoztatásának jegyében történnek. Ha egy keresztény bemegy ebbe a reality showba az olyan, mint amikor Dániel prófétát az oroszlánok barlangjába vetették. Miért döntött úgy, hogy bemegy a házba?

– Számomra a Big Brither házba bemenni keresztényként félelmekkel járt. Azt gondoltam, hogy ezek az embereke ízekre fognak engem szedni. Spirituális kapcsolatomban, Istennel beszélgetve azonban sosem éreztem azt, hogy azt mondaná nekem, ne menjek be oda. Ha ellenségeskedések jönnek, majd az imádság segíteni fog. Amit csak tudok, meg fogok tenni azért, hogy Istenről halljanak majd odabent. És úgy éreztem, Isten megerősített engem ebben és azt mondta nekem, hogy „veled vagyok!” Számomra mindig világos az, mikor teszek jót és mikor nem. A Celebrity Big Brother esetében úgy éreztem, hogy Isten arra bíztat, bízzak benne.

– 21 év józan élet után a Big Brotherben örömlányok és papok partit tartottak, ami világosan arra való volt, hogy bosszantsák Önt. Mit gondolt azon az éjszakán?

– Azt hiszem a Big Brothernek visszavágtam eléggé azzal, hogy nem vettem ezt egyáltalán bosszantásnak. Azt gondoltam, hogy ha ők ilyen mókát űznek belőlem, az csak egy olyan rosszízű szokás, amivel a keresztényt akarják ugratni bennem. Azt hiszem azonban, hogy az intelligenciájuk hiánya ebben az esetben számomra hozott előnyöket. Amikor az ember bent van, az sokkal stresszesebb, mint amilyennek azt az emberek gondolják, és ha van valami, ami ezt az idegességet oldja, az csak jó. Bár azt hitték, hogy felkorbácsolják majd az indulataimat, én úgy gondoltam, hogy élvezni fogm az ugratás minden pillanatát és így is lett.

Részt vett a Celeb vagyok, ments ki innen című amerikai showban is, ahol megkeresztelte Spencer Prattet (The Hills) és szemtanúi voltunk annak is, hogy Alex Reiddel imádkozott, hogy kapcsolatba kerüljön Istennel. Mit gondol, a hírességek számára, ha szülőföldjüktől távol vannak, miért lesz fontos hirtelen a hit? Mit gondol, csak azért fordultak önhöz, mert címlapra akartak kerülni, vagy valóban nyitottak voltak Isten örömüzenete iránt?

– Nem fogja kedvelni a válaszomat. Sok keresztény van, aki szeretne rájönni arra, hogy hogyan teszi a legjobbat és mi annak a leghatékonyabb módja, hogy elérje az embereket. Alex egy csomó kérdést tett fel és ez késztetett engem arra, hogy megkérdezzem tőle, hogy meg akarja-e ismerni Istent. Amikor igent mondott, bebizonyította, hogy nyitott Isten iránt. Alex Reid lehetséges, hogy teljesen nem értett meg mindent abból, amit a kereszténységről mondtam, de ez csak egy lépés volt vele az időben. Ezúton is üdvözlöm Spencer Prattet, még akkor is, ha ezt szarkazmusnak veszik. Sok dolgot viccnek lehet venni, ami vele történt. Nem tudom. Azt kell gondoljam, hogy ő egy kissé kemény fejű? Igen. A saját megtérésemre utalva, amikor először imádkoztam az üdvösségemért, elkezdődött az utazásom. Imádkozni kezdtem Istenhez, elkezdtem olvasni a Bibliát, és nem hiszem, hogy az az átváltozás, ami megtörtént, valaha is újra megtörténhet. Lehet, hogy Spencer Pratt egyszer nevetni fog azon, ami történt... Isten szerinti időben, viszont ki tudja... Mindig Isten nevet utoljára.

http://www.evangelikus.hu

 

Húsvét a feltámadás ünnepe, s ha jobban belegondolunk, az ön életében is volt egy "feltámadás", amikor maga mögött tudta hagyni a rovott múltját...

- Már gyerekként is csibész voltam, s ez a csibészség később csak fokozódott. Egy olyan társaságba kerültem, akikkel minden rosszba belementem. Tizenöt éves koromra már olyan dolgokat csináltam, s annyi rosszat tettem, amit más egész életében nem tesz. Abbahagytam a futballt, az utcán tengtemlengtem, s elvesztettem minden bennem lévő erkölcsi érzéket. A szüleim hiába próbáltak megnevelni vagy elverni, nem tudtak mit kezdeni az eredendően rossz természetemmel. Én is meg akartam volna javulni, de egyszerűen nem ment. Egészen addig, amíg egyszer édesapám rá nem vett, hogy kísérjem el őt a Hit Gyülekezete egyik istentiszteletére. Teljesen magával ragadott, amit hallottam, s az ott lévő emberek boldogsága. A következő alkalommal az egész istentiszteletet végigzokogtam. Beismertem, hogy mennyire rossz gyerek vagyok, s meg akarok változni. Elfogadtam Jézust a megváltómnak, és azt mondtam, senki nem tud megváltoztatni, csak ő. Először óriási gyűlölet tört fel belőlem mindazért, amit addig tettem, majd két hét múlva elkezdtem újra iskolába és edzésekre járni.

Forrás:http://hetivalasz.hu

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

           23 ZSOLTÁR

 

              

            játsz a cicával ha kedved

                            tartja:))

       


 
       

Főmenű

 
Médiatár
 

     

Írj be a vendégkönyvembe !

                                         

Nyitsd ki a Bibliádat

                     

Ha békességet keresel: Róma 5,12 Ján 14
Ha minden j
ól megy: Zsolt 33; 1Tim 6; Jak 2,1-17
Ha
új feladatnak fogsz neki: Zsolt 1; Péld 16
Ha helyesen akarsz b
ánni embertársaiddal: Róma 12
Ha csal
ádod miatt gondban vagy: Zsolt 121; Ézs 40
Ha elb
átortalanodtál: Zsolt 23; 42; 43
Ha egyre nagyobb a nyomor
úságod: 2Tlm 3; Zsid 13

Ha bar
átaid elfordulnak tőled: Máté 5; 1Kor 13
Ha k
ísértés környékez: Zsolt 15,1 9; 139; Máté 4; Jak 1
Ha t
úl sok a próbatétel: Zsolt 34; 71
Ha nem tudsz elaludni: Zsolt 4; 56; 130

Ha harcaid voltak: M
áté 18; Ef 4; Jak 4
Ha elf
áradtál: Zsolt 75,1-7; Máté 11,28-30
Ha bocs
ánatot szeretnél bűneidre: Luk 15; Filemon
Ha beteg vagy,
fájdalmaid vannak: Zsolt 6; 39; 41; 67;Ézs 26
Ha hited meggyeng
ült: Zsolt 126; 146; Zsid 11
Ha
úgy érzed, messze kerültél Istentől: Zsolt 25; 125; 138;Luk 10

Ha mag
ányosnak ós bizonytalannak érzed magad:Zsolt 27; 91; Luk 8
Ha f
élsz a haláltól: Ján 11;
17; 20; 2Kor 5
Ha v
étkeztél: Zsolt 51; Ézs
53; Ján 3;  1 Ján 1

                     

Isten meglepően sokféle
módon szól az
Ő népéhez.


- Isten szól az Ő Fia által(Zsid 1,1-2)
- Isten szava hallható az Ő Igéjében,

  a Bibliában (Zsolt 138,2)
- beszél a teremtett világ által (Zsolt 19, 2-5)
- beszél a lelkiismeret által (Péld. 20,27)

- beszél a Szent Szellem által (Csel 16,6-7)
- Isten gyakran használt emberekét arra,

  hogy átadják üzenetét (Róm 10,17)
- halljuk beszédét a természeti jelenségekben
  (Zsolt 29,1-9),
- Ő szól a jelek és csodák által
- egyes embereknek szólt álmok és lá­tomások

  által (pl. Jób 33,14-16),
- Isten szólhat a körülmények csodálatos alakulásával
- egyes emberek hallották Isten üzenetét angyalok

  közvetítésével (Mt 1,20-21),
- egy esetben beszélt egy állat által is  (4Móz 22,28-30).


      „Sokféle szándék van az ember
         szívében, de csak az ÚR tanácsa
               valósul meg."
                        (Példabeszédek 19,21)

     

         

 
Frissitve


 

látotagó olvassa a lapot.               

                                        
           

 

 
Fontos kérdések
Szerinted is közel van az Úr eljövetele?!

nincs közel !
nagyon közel van !
nem jön el!
közel van !
igen közel van és már alig várom!
közel van de nem várom!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Az abortusz áldozatai emlékére!

MIÉRT???-PINTÉR BÉLA

Hatmillió  abortált

        áldozat !

 

              
          Ne vedd be

        a tablettát!

 

  A halára itélt magzatok

  könyörögnek életükért!

   

 Hagyd életben!!!!

 

 Hiszen a anyaméhnek

  gyümölcse  áldás!  

       

Ezért engedd

megszületni és

tápláld őt  !

 

 
Lábléc
 

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!